6 Ağustos 2014 Çarşamba

Arya'nın Sihirli Kutusu

Uzun zaman olmuş oturup yazmayalı.. Ama bu geçen zaman o kadar yoğun geçti ki.. Hazırlıklar bitti sayılır, ufak tefek eksiklerimiz kaldı. Bu hafta itibariyle de 33. haftamızın içindeyiz, artık günleri saymaya başladık bile. Bundan sonraki yazılarımda hazırlıklarımız ve aldığım ürünlerden bahsedeceğim bol bol..
Geçen ay yurt dışında yaşayan arkadaşlarımız Burçak ve Ahmet geldi. Kısa süreli de olsa 1. yaşını yeni dolduran Cemre'yi görebildik :) Daha önce de bahsetmiştim size Ahmet ve Burçak'tan. Yaptıkları ihtiyaç listesinin bir baş yapıt olduğundan :)
Arya'nın Sihirli Kutusu

Bu kutuyu Burçak bize hediye getirmiş. "Arya'nın sihirli kutusu" yazıyor üzerinde. Çok düşünceli ve özenle hazırlanmış bir hediye olmuş. Zaten hamilelik döneminde kendileri bize ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiler :)

İçine Cemre doğduğunda kendi kullandığı ve çok memnun kaldığı ürünleri koymuş, biz de Arya doğduğunda kullanalım diye..


İşte kutudan çıkanlar:
Bitkisel Banyo Kesesi

Bu kutuda 25 adet kese var. Bebeğin banyo küvetine bir kese atılıyor ve bebeğin vücudu bu kese ile yıkanıyor. İçerisindeki yulaf ve kepek özleri bebek tenini besliyor. Ayrıca şampuan, sabun, köpük kullanımına gerek kalmıyor. Tamamen doğal olması sebebiyle de kimyasal içermiyor.
Uyku arkadaşı


 Yumuşacık olan bu uyku arkadaşı da bebeğin uykuya kolay dalmasına yardım ediyor. Bir de bir süre anne tenine değip kokusunu da aldıysa bebek daha çabuk alışıyor. Bir ucu da dişlik görevi görüyor.
Oxyplastin pişik kremi


Burçak'ın doğum yaptığı hastane ebesinin tavsiyesi üzerine  bu pişik kremini kullanmışlar. Oluşan pişiklerin giderilmesinde mucize etkisi yarattığını deneyimlemişler.  Biraz araştırdım ama Türkiye'de henüz satışı yok.



Mustela Liniment

Mustela Liniment de Türkiye'de henüz satılmayan ürünlerden. Bez değişimi sırasında bir parça pamukla popo ve genital bölge temizliği için kullanılıyor. Teninin yumuşak olmasını sağlıyor, pişik oluşumunu engelliyor. Hem temizlik hem bakım için kullanılan bir ürün.

Medela Purelan 100

 Medela Purelan 100 Lanolinli Göğüs kremi; göğüs ve göğüs ucunda yara ve çatlak oluşumunun önlenmesinde, oluşmuş yaraların da  iyileştirilmesinde kullanılıyor.



Silverette Silver Cups


 İşte Burçak'ın en mucizevi  ürünü : Silverette Silver Cups
Her emzirme sonrasında içine bir iki damla süt damlatılarak göğüs ucuna koyuluyor ve bir sonraki emzirmeye kadar göğüste kalıyor. Göğüste çatlak, yara, tahriş gibi durumların oluşmasını engelliyor. Ayrıca eğer göğüste emzirmeyi engelleyecek kadar çok acı veren tahriş ve yara mevcutsa bir gün içerisinde iyileşmesini sağlıyor. Ürün detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Banyo Sonrası Kurulama Bezi
Son olarak da mermerşahi bez yani eskilerin tülbent dediği bezden vardı kutuda. Bu bez de banyo havlusunun içine serilerek banyo sonrası kurulamada kullanıyor. İncecik ve yumuşacık olduğundan kol, boyun ve bacak boğumlarının aralarının kurulanmasında havludan daha kullanışlı. En az iki tane edinilmeli. Kumaş satan mağazalardan temin edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Ekemiş Anne Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template